14:30

Barkarö SK

Referat

Referat: IFK Västerås - Barkarö SK

Hemmamatch mot Barkarö P06 som avslutning på den Svarta träningsserien med enkelmöten innan serien drar igång i juni. Det blev som väntat en jämn match där vi genomförde vår matchplan på ett bra sätt med hög försvarslinje och hög press mot ett kvickt och spelskickligt Barkarö.

Det tog inte många sekunder innan Barkarö skapade sin första chans på mål men vi kunde reda ut det och förstå ungefär hur det skulle se ut resten av matchen. Istället kunde vi göra första målet efter en fin inspelning från vänsterkant in till attackerande högerytter som lugnt kunde lägga in bollen i öppet mål. 2-0 var en riktig kanon, ribba in efter att vi liksom många gånger i matchen erövrat boll centralt. Första perioden skapar många målchanser åt båda håll men vi kan till slut gå till periodvila med 3-1, ett resultat som hade varit mer jämnt om inte vår målvakt fått göra ett flertal räddningar.

I andra period är vi rejält taggade när vi går ut och gör tio riktigt bra minuter där vi kunnat stänga matchen efter 4-1 och ett flertal vassa möjligheter. Istället gör Barkarö 4-2 och vi tappar vårt fokus totalt. Barkarö utnyttjar detta och kan hämta tillbaka till både 4-3 och 4-4 innan vi tar oss samman och avslutar perioden med några bra minuter som också tar oss tillbaka till ledning i matchen med 5-4.

Sista perioden känns trygg när vi fortsätter hålla vår höga brytlinje och ständigt jobba för att vara etta på bollen medan Barkarö också börjar bli mer trötta än oss i solen och värmen. En fin kombination ger 6-4 som också blir slutresultatet.

Riktigt bra match killar och strålande avslutning på träningsserien med tre vinster på fyra matcher mot rejält duktigt motstånd!