16:00

IFK Västerås FK P06 Lag Blå

Referat

Referat: Västerås IK P06 Svart - IFK Västerås FK P06 Lag Blå

Historiens vingslag hördes om man lyssnade noga då vi samlades på Apalby för att spela IFK:s sista 9-manna match. Passande nog mötte vi VIK som vi spelat mot så många gånger genom lagets historia. Som vanligt var det också regnigt och blåsigt vilket numera känns som det givna vädret i matcherna mot VIK, ha, ha. Det var alltså upplagt för en blöt och lerig match som knappast var målvakternas favoritförutsättning.

Vi spelar idag en 3-4-1 uppställning med målsättningen att kontrollera mitten och snabbt växla mellan försvar och anfall vilket visar sig fungera i många delar av matchen. Vi inleder lite försiktigt och VIK känns mycket pigga först minuterna. Det är också VIK som tar ledningen med 1-0 en bit in i perioden. Efter baklängesmålet piggnar vi till och kan lyfta upp spelet lite högre och framförallt få mer boll. Vi skapar en del chanser och får utdelning till både 1-1 genom Philip efter inspel av James och ledning 2-1 av Oskar P efter en påpasslig retur på hörna. Tyvärr tappar vi sedan markeringen på en hörna mot oss och VIK kan kvittera genom en fin nick till 2-2. I slutet av perioden gör VIK även 3-2 efter ett snabbt uppspel och snygg avslutning.

I andra perioden spelar vi riktigt bra, har hög press på VIK och skapar många fina chanser men har svårt att få till avsluten. Till slut kommer dock kvitteringen till 3-3 genom Elias vilket kändes rättvist. Tyvärr lyckas VIK även i slutet av denna period få till ett ledningsmål till 4-3 vilket vi går till vila med.

Inför tredje är killarna rejält taggade och känner själva att det här kan vi gå ut och vända! Tyvärr blir det VIK som drar längsta strået genom att utnyttja sina chanser bättre. Man gör 5-3 och vi svarar med 5-4 genom James och matchen är fortfarande öppen men sista tio är det VIK som får full utdelning till 6-4 och 7-4 för att sedan på övertid göra slutresultatet 8-4 genom återigen en elegant nick på hörna.

VIK vinner matchen och är som vanligt duktiga och svårspelade för oss. Sedan kanske slutresultatet inte helt speglar matchen, det var en mycket jämn drabbning första 65 minuterna av 75 som kunde slutat annorlunda om vi utnyttjat våra chanser lite bättre i andra perioden.

Vi tycker våra killar gör en grymt bra insats idag då man både spelar bra fotboll och framförallt spelar med mycket hjärta där man hela tiden hjälper varandra ute på plan!!

Tack till VIK, domaren och publiken som vi tycker bjöds på en kul och spännande fotbollsmatch idag, precis som det ska vara!